siirry sisältöön

Hyvää yhteistyöhenkeä ja monipuolisia päiviä

Hyvinkään kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijät arvostavat työyhteisön auttavaista energiaa ja keskinäistä luottamusta. Työnantaja tukee myös työssä kehittymistä ja kouluttautumista.


Hyvinkään kaupungilla työskentelevät lastenhoitajat Pia Kivelä ja Emilia Rytkönen kokevat, että lasten kanssa tehtävä työ on antoisaa.

”Yksikään päivä ei ole samanlainen ja aidot kohtaamiset lasten kanssa tekevät työstä mukavaa. On myös hauskaa nähdä lasten kehitys vuoden aikana, on kyseessä sitten sukan jalkaan laittaminen tai joku isompi taito”, Rytkönen aloittaa.

”On ihanaa aloittaa työt syksyllä ja kokea, miten lapset alkavat luottamaan, Kivelä jatkaa.
Molempien mielestä talossa on toimiva yhteistyökulttuuri, ja apua on saatavilla helposti. Pikkujutut ratkotaan nopeasti ja haastavammistakin asioista voidaan puhua avoimesti.”
”Meitä kannustetaan ratkaisemaan asioita itsenäisesti, mutta toisaalta asioista ei joudu päättämään yksin. Tiimin tukeen voi aina luottaa”, Kivelä kuvailee.

Kouluttautumiseen saa tukea joustavasti

Työssä kehittymistä ja ammattitaidon rakentamista tuetaan työnantajan puolelta mielellään. Kouluttautumiseen saa jopa taloudellista tukea ja esimerkiksi työvuorojen järjestäminen onnistuu joustavasti. Jatkossa Hyvinkäällä on tarjolla myös mahdollisuus oppisopimuskoulutukseen esimerkiksi lastenohjaajien osalta.

Myös työyhteisön kehittämiseen suhtaudutaan avoimesti.

”Olemme tosi tekevä talo. Jos joku saa idean, muut lähtevät siihen heti mukaan. Lisäksi meillä on aina keväisin ja syksyisin kehittämispäivä, jolloin olemme kaikki saman katon alla suunnittelemassa”, Rytkönen toteaa.

Molempien työntekijöiden mielestä varhaiskasvatusalalla on turhaan huono maine.

”Pitkään työtä tehneenä ja hyvin viihtyvinä, täytyy vain toivoa, että varhaiskasvatuksen positiivista puolta nostettaisiin enemmän. Itselleni on esimerkiksi merkityksellistä, että työn sisältö joustaa. Kiireisempien päivien jälkeen saatamme päättää, että onkin hyvä hetki lähteä lasten kanssa pulkkamäkeen”, Rytkönen mainitsee.

Kivelän mukaan tulevilta työntekijöiltäkin toivotaan joustavaa ja helposti innostuvaa asennetta.

”Tänne sopii hyvin huumorintajuinen ja heittäytyvä tyyppi, joka uskaltaa kokeilla uusia asioita.”

”Tänne sopii hyvin huumorintajuinen ja heittäytyvä tyyppi, joka uskaltaa kokeilla uusia asioita, eikä pidä härkäpäisesti kiinni pikkujutuista”, hän summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät