siirry sisältöön

L’Occitane – vastuullista kauneudenhoitoa

L’Occitane en Provencen tärkeimpiä sitoumuksia ovat ympäristön suojeleminen ja jätteen vähentäminen. Yritys on lanseerannut entistä ympäristöystävällisemmät täyttöpakkaukset sekä Refill Fountain -täyttöpisteet.

Yritys panostaa valistukseen, ekologisten pakkausten luomiseen sekä meren puhdistukseen – tuotteissa ei käytetä mikromuovia.

Kauneudenhoidon pioneeri L’Occitanen juuret ovat Etelä-Ranskan sydämessä Provencessa. Lähes 50-vuotiaan yrityksen laadukkaissa tuotteissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan lähiseudun luomuviljeltyjä raaka-aineita: se on palauttanut alueelle esimerkiksi mantelipuiden viljelyn.
”70-luvulla ensimmäinen tuote oli perustaja Olivier Baussanin viljelemä ja tislaama rosmariiniöljy. Yritys laajeni saippuatehtaaksi ja jo alkuvaiheilla mukaan tuli toiminta Burkina Fasossa, jossa tuetaan paikallisten naisten toimeentuloa sekä tuotetaan tuotteiden luomusheavoi”, kertoo Suomen L’Occitanen liiketoimintapäällikkö Elina Ruutu. Hän jatkaa: ”Suosituin tuotteemme onkin Shea Hand Cream, jota ostetaan maailmalla noin joka kolmas sekunti.*”

Elina Ruutu Helsingin Mannerheimintien myymälässä.

L’Occitanen periaatteisiin kuuluu jätteen vähentäminen, tuotteiden kierrätettävyys ja kierrätysmuovin hyödyntäminen sekä aktiivinen reagointi. Yritys panostaa valistukseen, ekologisten pakkausten luomiseen sekä meren puhdistukseen – tuotteissa ei käytetä mikromuovia.
L’Occitane on avannut Mannerheimintien myymälään ympäristöystävällisen Refill Fountain -täyttöpisteen. Täyttöpullona toimii forever bottle -alumiinipullo, jonka voi täyttää aina uudelleen kerta toisensa jälkeen: ”Puhdas, kuiva pullo voidaan uudelleentäyttää yhdellä suosikkituotteistamme: Verbena-suihkugeelillä, Almond-suihkuöljyllä, Shea Verbena -nestesaippualla tai Aromachologie Repairing -shampoolla tai -hoitoaineella.”

L’Occitanen alumiiniset pullot voi täyttää uudelleen esimerkiksi Almond-suihkuöljyllä.

Myös uusissa, kierrätettävissä täyttöpakkauksissa on käytetty 80 prosenttia vähemmän muovia kuin alkuperäisessä pakkauksessa. Uudistuneessa täyttöpakkauksessa on aluksi saatavilla Shea Lavender - ja Shea Verbena- nestesaippuat sekä Almond-suihkuöljy.

*Maailmanlaajuisesti, koko vuosi 2022
(1.12.2022 – 31.12.2022). Koskien kaikkea myyntiä kaikissa myyntikanavissa. Kaikki koot paitsi 10 ml.

Elinan vinkit vastuulliseen kauneudenhoitoon

- Perehdy yrityksen arvoihin sekä sitoumuksiin

- Valitse tuotteita, jotka sisältävät vastuullisesti tuotettuja
 raaka-aineita – tästä on merkintä paketissa

- Huomioi ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit,
 kuten kierrätetty muovi, kierrätyspahvi, täyttöpakkaukset
 ja tuotteiden täyttömahdollisuus

L’Occitanen myymälä sijaitsee Helsingissä Mannerheimintie 5:ssä, sen vastuullisia suosikkituotteita saa myös esimerkiksi verkkokaupasta osoitteesta fi.loccitane.com, Stockmannilta sekä Sokoksen myymälöistä.

Valikoidut

Viimeisimmät