siirry sisältöön

Lumivarmaa lomailua ja luonnonrauhaa Syötteellä

Aamulla tien päälle ja illaksi Syötteelle. Suomen eteläisin tunturialue tarjoaa monipuoliset eväät koko perheen täydelliseen talvilomaan – eikä lumestakaan ole puutetta.


Pudasjärvellä sijaitseva Syötteen alue kasvattaa jatkuvasti suosiotaan erityisesti perhe- ja luontomatkailijoiden parissa. Se ei ole ihme, sillä alue tarjoaa kaunista tunturiluontoa, rauhoittavia metsä- ja erämaamaisemia, monipuolisen valikoiman mökkimajoitusta, kolme erilaista hotellia sekä laajan kirjon erilaisia palveluja ja aktiviteetteja.

Iso-Syötteen kruununa on tunturin huipulle tulipalon jälkeen valmistunut uusi, upea Hotelli Iso-Syöte.

Kivaa tekemistä koko perheelle

Tekemistäkin on lomapäivinä riittämiin. Iso- ja Pikku-Syötteellä on yhteensä 26 rinnettä ja niissä riittää valikoimaa niin aloittelijoille kuin kokeneillekin skimbaajille.

Pikku-Syötteellä on 9 helppoa sinistä rinnettä. Eturinteillä laskijat voivat nauttia myös seikkailumaastoista ja pikkulaskijat harjoitella loivassa naruhissillä varustetussa lastenrinteessä. Länsirinteet tarjoavat pitkiä ja vauhdikkaita laskuja.

Iso-Syötteen 17:sta rinteestä jokainen löytää mieleisensä. Eturinteet sopivat leppoisista laskuista pitäville, takarinteiltä puolestaan löytyy vauhtia ja vaativuutta. Iso-Syötteeltä löytyy

myös Suomen pisin parkki. Perheen pienimmät viihtyvät Lumimaassa, jossa riittää tekemistä vaikka koko lomapäiväksi.

Syötteen kauniissa maisemissa murtomaahiihdon ystäville löytyy hiihtoreittejä 120 km. Hyvin hoidettujen reittien varrelta löytyy nuotio- ja taukopaikkoja sekä kaksi latukahvilaa. Kansallispuistossa sijaitseva Ahmatuvan latu sekä Ahmakallion takalenkki ovat kevättalvella alueen kauneimpia reittejä.

Tunturiluontoon ja kansallispuiston maisemiin voi tutustua myös lumikengillä tai ”läskipyörillä”, joita varten on omat opastetut reitit.

page2image9369616

Kompaktin kokoinen lomapaikka

Syötteen keskusvaraamon kohdevastaavan Tiina Saarelan mukaan alueen keskeinen valtti on monipuolisen palvelutarjonnan ohella sijainti. Perille pääsee Oulun, Kuusamon ja Rovaniemen lentokenttien kautta, mutta tunturimaisemat ovat myös autolla matkaaville kohtuullisen matkan päässä. Syötteelle ehtii Etelä-Suomestakin mukavasti vielä saman päivän aikana, Saarela muistuttaa.

Meiltä löytyvät kaikki tarvittavat hiihtokeskus- ja majoituspalvelut, mutta vieressä oleva kansallispuisto tarjoaa lisäksi luonnonrauhaa ja aitoja luontoelämyksiä, Saarela kertoo.

Koko loma räätälintyönä

Syötteen tarjoamat majoitukset ja palvelut voi varata kätevästi Syötteen keskusvaraamon nettivaraamosta, mutta apuna ovat myös keskusvaraamon asiakaspalvelijat. Heidän avullaan lomasta voi räätälöidä juuri omiin tarpeisiin sopivan kokonaisuuden. Liikkeelle lähdetään useimmiten majoituksesta, johon poimitaan keskusvaraamon laajasta valikoimasta asiakkaalle parhaiten sopivat vaihtoehdot. Joku haluaa vaivatonta hotelliasumista, toiset taas arvostavat mukavaa ja rauhoittavaa mökkeilyä. Sen jälkeen voimme katsoa kuntoon majoituksen lisäpalvelut, opastetut retket ja safarit sekä vaikkapa ravintolan pöytävaraukset. Näin kaikki on valmiina, kun loma aikanaan alkaa, Saarela vinkkaa.

Jos edellisestä Syötteen-reissusta on jo aikaa, niin nyt kannattaa tulla uudelleen. Alue on kasvanut ja kehittynyt viime vuosina vauhdikkaasti, hän vakuuttaa.

2022 Syötteelle 4 World Ski Awards -palkintoa

●  Finland’s Best Ski Resort (Iso-Syöte)

●  Finland’s Best Ski Hotel

●  (KIDE Hotel by Iso-Syöte)

●  Finland’s Best Ski Boutique Hotel (Hotelli Iso-Syöte)

●  Finland’s Best Ski Chalet

●  (Hotelli Iso-Syötteen Tunturimökit)

Syötteen alue

●  Suomen eteläisin tunturialue Pudasjärvellä

●  Kaksi loma- ja laskettelukeskusta, joiden vieressä Syötteen kansallispuisto

●  Laaja latu-, patikka- ja pyöräilyverkosto

●  Tapahtumakeskus LumiAreena - tilat konserteille, juhlille, liikunnalle ja erilaisille tapahtumille

●  Syötteen keskusvaraamon valikoimassa hotelli- ja mökkimajoitusta noin 2000 hengelle

Varaa oma Syöte-lomasi Syötteen keskusvaraamosta!
www.syote.net
keskusvaraamo@syote.fi

p. 08 823 400

Valikoidut

Viimeisimmät