siirry sisältöön

TOASin ydintavoite säilyy samana historiasta tulevaisuuteen

Jo 65 vuotta opiskelija-asuntoja tarjonnut TOAS eli Tampereen opiskelija-asuntosäätiö, näkee että kohtuuhintaisten asuntojen tarjoaminen opiskelijoille tulee aina olemaan sen tärkein tehtävä. Muuten toimintatavat elävät ajassa ja vastaavat opiskelijoiden toiveiden ja kaupungin muutokseen.


TOAS on Suomen vanhin opiskelija-asuntosäätiö, joka täyttää nyt jo 65-vuotta. Toimintavuosien aikana sekä Tampereen kaupunki, että opiskelu ovat muuttuneet valtavasti.

”Yliopistotasoisen koulutuksen saaminen Tampereella on ollut kaupungin kehityksen kannalta tärkeä asia, ja edelleen opiskelijat ovat niitä, jotka tuovat tänne energiaa. Itse näemme oman roolimme tärkeänä, koska olemme usein muualta tulleiden opiskelijoiden ensikosketus kaupunkiin”, aloittaa TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski.

Hän näkeekin, että on tärkeää antaa opiskelijoille positiivinen kokemus, joka tukee heidän jäämistään Tampereelle myös pysyvästi. Tätä tavoitetta tukevat myös TOASin uudet hankkeet, joista suurin on Hippos, jonne ensimmäiset pääsevät muuttamaan ensi kesänä.

”Olemme pohtineet paljon, mitä ovat tulevaisuuden opiskelijoiden toiveet. Esimerkiksi yhteisöllisyyden roolista puhutaan paljon, Hippoksessa tähän panostetaan esimerkiksi uudenlaisilla yhteistiloilla.”

Ympäristöystävällisyys ensisijaista

TOASin rakennushankkeissa korostetaan nyt erityisesti hiilijalanjäljen pienentämistä ja kestävyyttä. Kohteista halutaan tehdä aikaa ja asukkaita kestäviä.

”Pyrimme hakemaan sekä uudisrakentamisessa että peruskorjauksessa vähähiilisimmät ratkaisut”, Koski toteaa.

Myös opiskelijoiden oman vastuullisen elämän edellytyksiä tuetaan, tärkeä osa tätä on, että TOAS:in kohteet ovat hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Osa vastuullisuutta on myös se, että organisaatio pysyy opiskelijoita lähellä, pelkkien seinien ja kasvottoman vuokranantajan sijaan TOAS haluaa tukea asumisen sujuvuutta monin tavoin.

”Vastuullisuus on mukana monin eri tavoin. Käymme jatkuvasti keskustelua opiskelijoiden ja koko korkeakouluyhteisön kanssa siitä, mitä tulevina vuosikymmeniä tarvitaan. Tärkeää on, että pidämme kiinni muuntautumiskyvystämme.”

TOAS vuokraa ja rakennuttaa jo 65 vuoden
kokemuksella opiskelijoille koteja.

Tarjoamme opiskelijoille kohtuuhintaista ja tasokasta
asumista hyvällä sijainnilla.

Toimimme edelläkävijänä uusien asumiseen liittyvien
palvelujen kehittämisessä, ja tavoitteenamme on opiskelijoiden
elämän ja asumisen helpottaminen.

TOASilla on Tampereella yli 60 asuntokohdetta, joissa on
noin 6 500 asuntoa ja yli 10 000 asuntopaikkaa.

TOASin liikevaihto on 41 milj. euroa, tase 318 milj. euroa ja
käyttöaste 98 %.

www.toas.fi

Valikoidut

Viimeisimmät