siirry sisältöön

Uusiotek Electric Oy kierrättää järeät sähkönjakelulaitteet uudelleen käyttöön

Varkautelainen JT Export Oy on pitkän linjan kiertotalousyritys. Yrityksen tarjoamien sähkönjakelulaitteiden uudelleen- ja uusiokäyttö teollisuudessa on laajentunut vuosi vuodelta.

Uusiotek KJ-kojeisto lähdössä asiakkaalle. JT Exportin suunta on eteenpäin ja yrityksen uusi nimikin Uusiotek Electric Oy kertoo aiempaa paremmin yrityksen liiketoiminnasta. Uusiotek on tuttu asiakkaille brändinimenä, joka lanseerattiin reilu vuosi sitten markkinoille. Yritys jatkaa edelleen kierrätettyjen laitteiden ostoa, suunnittelua ja modifiointia asiakkailleen.

Uusiotekin toimitusjohtajana jatkaa vuoden 2023 alussa yrityksen vetovastuun aloittanut Maarit Karell. Yhtiö on hänelle ennestään tuttu vuoden 2019 kesästä lähtien. Neljässä vuodessa yritys on läpikäynyt muutoksen, joka on merkinnyt vielä selkeämmin keskittymistä sähköjakelulaitteiden ja kokonaisprojektien toimituksiin teollisuudelle ja energia-alan asiakkaille.

Uusiotek Electric Oy:n toimitusjohtaja Maarit Karell.

”Toimitamme teollisuudelle sähkönjakelujärjestelmiä kuten muuntamoita. Uusiotek-tuotteemme menevät tarkastusten, mittausten, huoltojen ja korjausten jälkeen uudelleen käyttöön tai uusiokäyttöön tarvittavien suunnittelu- ja muutostöiden jälkeen. Tyypillisissä projekteissamme käytetään sekä uusio- ja uudelleen käytettäviä laitteita, mutta myös uusia laitteita.”

Konttimuuntamot, sisältä hoidettava valmis kokonaisuus

Konttimuuntamoista on muodostunut yksi Uusiotek Electric Oy:n suosituimmista tuotteista. Toimitettaessa konttimuuntamo on valmis sisältä hoidettava kokonaisuus. Asiakas voi itse vaikuttaa julkisivuun, katto kuuluu vakiotoimitukseen. Jokainen konttimuuntamo suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan tarpeiden mukaan, konttien sisällöt voivat poiketa melkoisestikin toisistaan.

Uusiotuotteiden hankinta merkitsee Uusiotekin asiakkaille sekä säästöjä että vastuullisuutta. Hintaero voi parhaimmillaan olla huomattava verrattuna uuden laitteen hintaan. Bonuksena Uusiotek -tuotteiden toimitusaika on nopea. Asiakkaat osaavat arvostaa nopeaa toimintaa, etenkin kriittisessä tilanteessa.

Konttimuuntamo

Varkauden varastolta löytyy laaja kattaus pääkeskuksia, kojeistoja, muuntajia jne. Ei siis ihme, että monet yritykset valitsevat kiertotalousratkaisun.

Uusia sähkönjakelulaitteita eurooppalaisilta valmistajilta

Uusien Euroopassa valmistettujen jakelu-, ja päämuuntajien myynti on yrityksen uusin toimintasektori. Sekä verkkoyhtiöiden että teollisuuden käyttämien muuntajien toimitusajat vaihtelevat muutamista viikoista yli vuoteen. Lisäksi uusina myytäviä laitteita ovat mm. katkaisijat ja kojeistot.

Kierrätetty sähkönjakelulaite on järkevä valinta

Uusiotekille on kertynyt vuosien varrella laaja ja uskollinen asiakaskunta kuten metsä- ja kaivosteollisuuden suuryrityksiä sekä energiayhtiöitä. Uusina asiakkaina tulee erityisesti niitä yrityksiä, jotka toimivat vihreän siirtymän energiantuotannossa, samoin teollisuuslaitokset ovat edelleen kasvava asiakaskunta.

”Meidän ei tarvitse enää perustella, miksi uusiokäytettävät sähkönjakelulaitteet ovat asiakkaalle kannattava hankinta. Pitkä historiamme ja sadat asiakastoimitukset ovat todentaneet toiminnan järkevyyden”, Karell kertoo.

Kiertotalous kantaa menestystä

Uusiotek työllistää kymmenisen henkilöä ja sen liikevaihto on kaksi ja puoli miljoonaa euroa. Tänä vuonna tavoitteena on kasvaa kannattavasti kolmeen miljoonaan euroon. ”Rakennamme hyvää tiimiä, jonka kanssa yritys voi kasvaa. Kehitämme työntekijöidemme osaamista siirtämällä vuosikymmenten aikana alalta kertynyttä hiljaista tietoa ja taitoa nuoremmille, kannustamme henkilöstöämme myös jatkokouluttautumaan.”

Uusio- ja uudelleen käyttö ovat mahdollisia, kun kanavat ja kumppanuudet toimivat

Uusiotekillä on laaja yhteistyöverkosto ympäri Suomen. Varkaus on metalliteollisuuden keskittymä, josta yritys on löytänyt hyvin toimivat kumppanuudet. Yrityksen tulevaisuuden Karell näkee valoisana, sillä uusiokäyttö ymmärretään yhä laajemmin laitteiden kustannustehokkaana ja vastuullisena hankintatapana.

”Kiertotaloudessa tapahtuu paljon ja me haluamme olla omalta osaltamme kiertotalouden mahdollistajia. Ilman järkeviä kanavia ja toimijoita kiertotaloutta on hankala toteuttaa, kierrätettävistä materiaaleista kun tuskin on pulaa. Olemme rakentaneet ja kehittäneet toimintaamme, jotta sähkönjakelun laitteet saadaan muuhunkin kiertoon, kuin raaka-aineeksi,” Karell sanoo.

Valikoidut

Viimeisimmät